“Asta este, acum ori niciodată”. Italianul care a terminat facultatea la 96 de ani, șef de promoție

“Asta este, acum ori niciodată”. Italianul care a terminat facultatea la 96 de ani, șef de promoție

Giuseppe Paterno tocmai a terminat Facultatea de Istorie și Folozofie din cadrul Universității din Palermo, la 96 de ani, făcându-l cel mai bătrân absolvent de studii universitare din Italia.

A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial în cadrul forțelor navale, a lucrat apoi în domeniul căilor ferate, este căsătorit și tatăl a doi copii. Spune că întotdeauna i-au plăcut cărțile, dar n-a avut ocazia să studieze.

La 31 de ani a terminat liceul, iar peste mai bine de 60 de ani a vrut să-și definitiveze studiile. Așa că s-a înscris la facultate la 93 de ani. “Am zis, asta este, acum ori niciodată, așa că în 2017 am decis să mă înscriu”, a declarat pentru Reuters.

“Mi-am dat seama că era puțin cam târziu să încep un program de trei ani, dar am vrut să încerc”, a completat el.

A fost un student atipic pentru zilele noastre, și-a redactat lucrările la mașina de scris, nu a folosit Google, ci cărți în format clasic și nu era preocupat de petrecerile studențești 🙂           “Ești un exemplu pentru studenții mai tineri”, i-a spus profesoara lui de sociologie, Francesca Rizzuto.

A terminat ca șef de promoție și a fost felicitat și susținut de familie, profesori și foștii colegi de facultate. Miercuri a avut loc ceremonia de absolvire, iar Paterno nu vrea să se oprească aici. “Vreau să mă dedic scrisului. Și vreau să cunosc toate scrierile pe care n-am avut ocazia să le explorez. Ăsta este scopul meu.”

Foto: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook