Artiști ca Nirvana sau Amy Winehouse, readuși la viață de Inteligența Artificială. Cum îți sună noile piese?

Artiști ca Nirvana sau Amy Winehouse, readuși la viață de Inteligența Artificială. Cum îți sună noile piese?

Un software bazat pe Inteligență Artificială a scris piese noi pentru Nirvana și Amy Winehouse.  Organizația canadiană „Over The Bridge” a venit cu ideea să facă o compilație cu piese scrise de inteligența artificială în stilul mai multor artiști care au murit la 27 de ani – Celebrul Club 27.

Totul pentru a-ți atrage atenția asupra importanței sprijinului emoțional, a sprijinului privind sănătatea mintală. Sunt mulți artiști care se luptă cu depresia și alte probleme mintale. Probleme care cu siguranță au fost accentuate de pandemie. „Ce ar fi fost dacă toți acești artiști ar fi avut parte de sprijinul de care aveau nevoie”, se întreabă Sean O Connor, unul din inițiatorii proiectului.

Printre artiștii „readuși la viață” se numără și Jimi Hendrix sau Jim Morrison, de la The Doors. Experimentul folosește algoritmul Google Magenta, prin care analizează întâi discografia artiștilor și învață să compună ca ei. Un alt program, bazat tot pe inteligența artificială, e folosit apoi pentru a scrie versurile noi.

Solistul celei mai cunoscute trupe de coveruri Nirvana spune că piesa creată de AI chiar pare scrisă de Kurt Cobain și are un „vibe” foarte asemănător cu ultima piesa lansată de Nirvana, înainte de moartea lui Cobain – You Know You’re Right.
Uite ce frumos le zice inteligența artificială: ‘The sun shines on you, but I don’t know how’. 52 de ani ar fi avut azi Kurt Cobain, care s-a sinucis pe 5 aprilie 1994.

Ascultă aici piesa imaginată de Inteligența Artificială în stilul lui Amy Winehouse:

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook