Catolicii nu vor vaccin de la Johnson & Johnson. E „compromis din punct de vedere moral”

Catolicii nu vor vaccin de la Johnson & Johnson. E „compromis din punct de vedere moral”

Vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson, proaspăt aprobat în SUA, are parte de o respingere din partea Bisericii Catolice din New Orleans, care etichetează vaccinul ca fiind „compromis din punct de vedere moral”.

„Arhiepiscopia îi avertizează pe catolici că cel mai recent vaccin de la Johnson & Johnson este compromis din punct de vedere moral, pentru că folosește secvențe celulare derivate din avorturi, atât în dezvoltarea și producerea vaccinului cât și în testare. (…) Vă sfătuim ca, dacă este disponibil vaccinul Moderna sau Pfizer, să alegeți mai degrabă pe oricare dintre acestea, decât să primiți noul vaccin Johnson & Johnson”, declară Arhiepiscopia New Orleans.

Decizia ar putea pune însă arhiepiscopia într-un conflict cu Vaticanul și cu Papa Francisc, care susțin public vaccinurile anti-covid. Papa Francisc a afirmat în ianuarie că oamenii au „obligaţia morală” de a face unul dintre vaccinurile disponibile cât mai repede posibil. Mai mult, unele lăcașe de cult găzduiesc chiar centre de vaccinare.

În decembrie anul trecut, Vaticanul a aprobat formal utilizarea vaccinurilor „care au folosit secvențe celulare de la fetuși avortați în procesul lor de cercetare și producție”.

Țesutul fetal provenit din avorturi a fost esențial pentru cercetările științifice din ultimii zeci de ani. Cercetătorii l-au folosit pentru a găsi tratamente pentru o gamă largă de boli, inclusiv Ebola și cancer.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook