Arafat explică decizia de a transforma Spitalul Foișor în unitate Covid. „Să salvăm cât mai multe vieți”

Arafat explică decizia de a transforma Spitalul Foișor în unitate Covid. „Să salvăm cât mai multe vieți”

Pacienții Spitalului Foișor au fost transferați la domiciliu sau la alte spitale, iar primii bolnavi Covid au fost internați la unitatea nou creată. „Decizia, chiar dacă a creat un disconfort pentru pacienții care erau internați la Spitalul Foișor, are o singură menire – să salvăm cât mai multe vieți, să nu ne punem în situația de a alege între pacienții care ajung cu ambulanțele, cine intră și cine rămâne în ambulanță. Acolo n-am dorit să ajungem”, spune șeful DSU, Raed Arafat.

„Știu că multă lume vede acest lucru ca pe o incorectitudine pentru pacienții care erau internați la Spitalul Foișor. Sunt de acord, nu este un lucru plăcut. În condiții de normalitate putea să se desfășoare mult mai bine… dar în condițiile de normalitate n-am ajunge să evacuăm un spital pentru a-l transforma în unitate Covid [..] pentru a reuși să punem la dispoziția Bucureștiului un număr semnificativ de paturi cu oxigen, dar și de terapie intensivă”.

În urma deciziei, s-au creat 28 de paturi de terapie intensivă și 90 de paturi cu oxigen, care ar putea contribui la diminuarea presiunii asupra sistemului spitalicesc.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook