Islanda| Testul Covid devine obligatoriu și în cazul turiștilor vaccinați. A fost depistată o persoană reinfectată

Islanda| Testul Covid devine obligatoriu și în cazul turiștilor vaccinați. A fost depistată o persoană reinfectată

Islanda întărește restricțiile. De la începutul lunii aprilie a permis intrarea tuturor călătorilor care au un certificat de vaccinare, fără nicio altă formă de control, dar a anunțat ulterior că turiștii trebuie acum testați la sosire. Începând de vineri, 9 aprilie, „va fi necesar un test pentru persoanele care dețin un certificat de vaccinare sau un document care să indice o infecție anterioară. Dovezile arată că aceste persoane pot fi purtătoare de virus”, a motivat Ministerul Sănătății. Noua măsură va rămâne în vigoare cel puțin până pe 1 mai.

Decizia a fost luată după ce o persoană care se întoarcea din străinătate s-a dovedit a fi reinfectată și a contaminat alți cinci cetățeni, a explicat epidemiologul șef Thorolfur Gudnason.

Printre primele țări din lume care au adoptat un pașaport de vaccinare, insula din Atlanticul de Nord, cu 365.000 de locuitori, a autorizat în ianuarie intrarea călătorilor din zona Schengen care pot dovedi că au fost vaccinați sau au avut deja Covid-19, fără alte formalități de sănătate. Sistemul a fost apoi extins tuturor turiștilor, „indiferent de origine”.

Toți călătorii – cu excepția celor din Groenlanda, unde virusul este inexistent – trebuie să facă un test la sosire, să respecte cinci zile de carantină și să fie din nou testat la finalul perioadei.

Islanda are una dintre cele mai scăzute rate de incidență din Europa, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), dar numărul de cazuri noi a crescut după 21 martie.

De la începutul epidemiei, au fost înregistrate 29 de decese și 6.256 de cazuri.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook