Apple, profit de 22 miliarde $ în ultimele trei luni din 2019. iPhone, principalul generator de venituri

Apple, profit de 22 miliarde $ în ultimele trei luni din 2019. iPhone, principalul generator de venituri

Apple a încheiat anul 2019 cu dreptul, profiturile și veniturile companiei pentru perioada octombrie-decembrie venind peste așteptările analiștilor datorită unor vânzări excelente în sezonul sărbătorilor de iarnă, transmite Associated Press.

Profitul înregistrat în primul trimestru fiscal din 2020 (perioada octombrie – decembrie 2019) s-a ridicat la 22,2 miliarde de dolari, echivalentul unui profit de 4,99 dolari/acțiune, la venituri de 91,8 miliarde de dolari. Analiștii se așteptau la un profit de 4,54 dolari/titlu la venituri de 88,5 miliarde de dolari.

iPhone-ul a rămas principalul generator de venituri pentru Apple, care ajutat de lansarea modelului iPhone 11, a produs vânzări în valoare de 56 de miliarde de dolari, în creștere cu 8% față de perioada similar de referință.

Produsele Mac și iPad au generat venituri combinate de circa 13 miliarde de dolari, în timp ce noile smart-watch-uri și servicii digitale au înregistrat de asemenea o creștere pe cerere, cu venituri de 12,7 miliarde de dolari pe acest segment.

Acțiunile Apple au crescut marți la Wall Street cu 2,83% la 317,69 de dolari/titlu pe fondul rezultatelor financiare pozitive, un nou impuls pentru o acțiune a cărei cotație s-a dublat în nu mai puțin de 13 luni.

Compania a informat de asemenea că numărul produselor active se situează la 1,5 miliarde, mai mare cu 100 de milioane față de perioada similară din anul trecut.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook