Anticorpii pentru coronavirus dispar după două-trei luni, conform unui studiu

Anticorpii pentru coronavirus dispar după două-trei luni, conform unui studiu

Persoanele infectate cu noul coronavirus au anticorpi în sânge pentru o scurtă perioadă de timp. Mai multe studii chineze arată că anticorpii COVID-19 sunt detectabili timp de două-trei luni în sângele persoanelor infectate. Pentru alte virusuri similare, cum ar fi SARS sau MERS, anticorpii rămân în organism până la un an. Nu este clar ce înseamnă acest lucru pentru imunitatea la COVID-19.

Un studiu chinez pe 1500 de pacienți din Wuhan arată că 10% dintre ei nu mai aveau anticorpi în sânge după doar câteva săptămâni. Pentru 74% dintre ei, anticorpii au dispărut la două-trei luni după infecție. Anticorpii au dispărut rapid mai ales în cazul persoanelor asimptomatice.

Un alt studiu, ale cărui rezultate au fost publicate în revista „Nature Medicine”, compară mostre de sânge de la 37 de pacienți infectați, cu simptome ușoare, cu cele ale unui grup similar, dar cu forme grave ale bolii. Este vorba despre pacienți din regiunea Wanzhou din China. În primul grup, 40% nu aveau anticorpi detectabili la câteva luni după infecție, comparativ cu doar 13% pentru cei care au fost grav bolnavi, scrie New York Times.

Oamenii de știință incearcă acum să știe cât timp dureaza imunitatea la noul coronavirus. Rezultatele sunt de asemenea importante pentru dezvoltarea unui vaccin.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook