Anti-restricții| Proteste violente în Germania. Mii de manifestanți pe străzi, 12 polițiști răniți la Dresden

Anti-restricții| Proteste violente în Germania. Mii de manifestanți pe străzi, 12 polițiști răniți la Dresden

Mii de germani au protestat sâmbătă împotriva restricțiilor Covid, în mai multe orașe din țară. În Stuttgart, demonstranții au atacat echipele de jurnaliști care transmiteau de la fața locului. 12 ofițeri de poliție au fost răniți la Dresden. Majoritatea protestatarilor sunt membri ai grupării Querdenken (Gândirea Paralelă) – radicali de dreapta, persoane care neagă existența Covid și activiști anti-vaccin.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat la Dresden și au fost raportate 47 de infracțiuni – încălcări ale regimului armelor și agresiuni împotriva forțelor de ordine. O persoană a fost luată în custodie și alte trei au fost arestate după ce au agresat polițiștii.

La Berlin, 1.000 de protestatari au demonstrat în fața Ministerului Sănătății.

750 de manifestanți au ieșit pe străzile din Stuttgart, majoritatea nu purtau măști și nu respectau distanțarea. S-au întrunit sub sloganul „Ce-i destul e destul”. Mai mulți jurnaliști au fost agresați, niciunul nu a fost rănit, totuși.

În München, polițiștii au blocat un protest care se desfășura în fața clădirii Parlamentului. 2.500 de persoane erau prezente, deși limita impusă de autorități este de 500.

„Protestul a fost întrerupt de poliție, condițiile nu au fost respectate”, a spus un purtător de cuvânt al forțelor de ordine.

În Düsseldorf au fost aproximativ 2.000 de protestatari, câteva sute în Hanovra, potrivit Deutsche Welle.

Guvernul german a prelungit restricțiile anti-Covid până pe 28 martie. Barurile, restaurantele și spațiile culturale sunt închise de la începutul lunii noiembrie 2020.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook