Anthony Fauci: Regimul complet de vaccinare anti-Covid ar trebui să cuprindă trei doze

Anthony Fauci: Regimul complet de vaccinare anti-Covid ar trebui să cuprindă trei doze

Noua variantă a SARS-Cov-2, denumită „Mu”, nu prezintă în prezent un risc mare pentru americani, potrivit consilierului medical al Casei Albe, dr. Anthony Fauci. „Îi acordăm atenție, luăm totul în serios, dar nu considerăm că este o amenințare imediată”, spune el.

La începutul săptămâniii, Mu, cu numele științific de B.1.621, a fost adăugată pe lista de variante „de interes” a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Varianta a fost identificată pentru prima dată în Columbia și a fost confirmată în cel puțin 39 de țări, potrivit OMS.

„Prezintă o multitudine de mutații care sugerează că s-ar sustrage anumitor anticorpi, nu numai anticorpilor monoclonali, ci și celor induși de vaccinuri sau plasmă convalescentă”, avertizează Fauci. Dar nu există suficiente date clinice, sunt în mare parte date de laborator in-vitro.

„Tineți minte, chiar și atunci când avem de-a face cu variante care diminuează oarecum eficacitatea vaccinurilor, ele rămân destul de puternice împotriva variantelor din aceasta perioadă”, adăugă Fauci.

Imunologul „nu ar fi deloc surprins” dacă ar fi necesare trei doze de vaccin pentru ca americanii să fie pe deplin protejați împotriva coronavirusului.

„Consider că regimul complet adecvat pentru vaccinarea anti-Covid va fi probabil de trei doze”, spune Fauci.

„Foarte probabil vom avea un program de trei doze, care este regimul de rutină”, ​​crede Fauci, adăugând că va lăsa la latitudinea altor oficiali să stabilească câte doze de vaccin trebuie administrate.

Sursa: Fox News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook