Anglia| Meciurile de fotbal s-au schimbat. Cartonaș roșu pentru tușit

Anglia| Meciurile de fotbal s-au schimbat. Cartonaș roșu pentru tușit
Foto: AFP

Un jucător care tuseste în mod voluntar în fața unui jucător advers sau a unui arbitru poate fi penalizat cu un cartonaș roșu, a decis marți, 4 august, Consiliul Internațional al fotbalului. (International Football Association Board (IFAB).

Chiar și în fotbalul profesionist, unde jucătorii sunt testați în mod regulat și, prin urmare, se presupune că nu sunt infectați, IFAB a spus că arbitrul poate decide că acest gest constituie un act periculos sau o insultă.

„Ca în cazul tuturor încălcărilor regulilor, arbitrul va trebui să judece care este adevărata natură a încălcării”, a spus IFAB.

„Dacă este în mod clar  o încălcare accidentală, arbitrul nu va trebui să acționeze, ca în cazul în care ‘tusea’ s-a produs la o distanță permisă față de orice alt jucător”, a adăugat Consiliul de administrație.

Federația engleză de fotbal a mai indicat, pe 4 august, că această măsură va fi aplicată fotbalului amator și de agrement, cu efect imediat.

Un simplu avertisment se acordă pentru „comportament nesportiv”, dacă incidentul nu este considerat suficient de grav pentru a justifica un cartonaș roșu.

Sursa: Le Monde

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook