Anglia accelerează ritmul de vaccinare, dar „restricții vor fi și iarna următoare”

Anglia accelerează ritmul de vaccinare, dar „restricții vor fi și iarna următoare”
Foto: Boris Johnson și Chris Whitty 

În Marea Britanie au fost deja vaccinați aproximativ 1,3 milioane de pacienți vulnerabili, iar ritmul se va accelera semnificativ, anunță Boris Johnson. Sute de centre de vaccinare sunt deja deschise sau se vor deschide săptămâna aceasta, printre care și șapte „vaccinodromuri” de mari dimensiuni în centre sportive sau stadioane.

Boris Johnson spune că vor exista 1000 de centre de vaccinare până la sfârșitul săptămânii si își propune ca toți cei din grupurile vulnerabile să fie vaccinați până la jumătatea lunii februarie.

Restricțiile Covid ar putea fi în vigoare și iarna viitoare, spune epidemiologul principal al Angliei

Profesorul Chris Whitty a spus că restricțiile vor fi reduse treptat în 2020, dar ar putea fi necesare anumite măsuri chiar și în iarna viitoare, pentru a bloca o eventuală reapariție a virusului.

Nivelul riscului va scădea treptat, iar măsurile vor fi „ridicate gradual, probabil cu abordări diferite în funcție de fiecare regiune în parte”.

„Vom ajunge, în timp, la un punct în care nivelul de risc va fi tolerat de societate și îl vom reduce până la a trăi aproape fără restricții. Este posibil să avem restricții și iarna viitoare, de exemplu. Este posibil, pentru că anotimpul rece favorizează virusul”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook