Angela Merkel le cere germanilor să limiteze contactele până la „minimul absolut necesar”

Angela Merkel le cere germanilor să limiteze contactele până la „minimul absolut necesar”

Angela Merkel i-a îndemnat pe germani să păstreze contactele la „minim”, lăudând în același timp primele succese ale măsurilor de combatere a Covid-19, care au împiedicat răspândirea sa „exponențială”.

„Avem un drum lung de parcurs, dar vestea bună este că am reușit să oprim creșterea exponențială” a virusului, a declarat cancelarul german într-o conferință de presă, după o întâlnire cu șefii guvernelor regionale.

Contrar dorințelor Cancelariei, ședința nu a condus la noi măsuri restrictive, ci doar la „avertismente” care se aplică în toată Germania și care urmează să fie luate „foarte în serios”, a avertizat cancelarul. Angela Merkel și cei 16 șefi de guvern regionali se vor întâlni pe 25 noiembrie pentru a lua măsuri care vor rămâne în vigoare până la începutul anului viitor, a adăugat ea, fără a intra în detalii.

Până atunci, germanii sunt îndemnați să reducă contactul până la un „minimul absolut necesar”, să renunțe la toate petrecerile private, să intre în contact cu cel mult o altă familie. „Orice contact care este evitat ajută în lupta împotriva pandemiei”, a insistat ea, îndemnând persoanele cu simptome de răceală să rămână acasă.

Pentru a proteja mai bine persoanele vulnerabile sau persoanele de peste 65 de ani, oficialii au decis, de asemenea, să le faciliteze achiziționeze de măști de protecție cu filtrare FFP2 la un preț mai mic. Germania a înregistrat un total de 801.327 de cazuri de Covid-19 și 12.547 de victime.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook