Angela Merkel| Evoluția epidemiei este îngrijorătoare în Germania și în Europa. Unele țări nu se vor putea salva economic

Angela Merkel| Evoluția epidemiei este îngrijorătoare în Germania și în Europa. Unele țări nu se vor putea salva economic

Germania a înregistrat până astăzi 285.332 de cazuri, cu 1.192 de cazuri suplimentare în ultimele 24 de ore.

Evoluția noii pandemii de coronavirus în Germania este considerată „foarte îngrijorătoare” de guvernul Angelei Merkel, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia luni.

„Tendința numărului de infectări este foarte îngrijorătoare. Putem vedea la unii dintre vecinii noștri europeni unde poate duce acest lucru”, a avertizat Steffen Seibert în timpul unuei conferinte de presă.

Purtătorul de cuvânt a cerut germanilor să folosească măști, să respecte perioadele de carantină, „regulile de igienă și să folosească aplicația de monitorizare” pentru a depista posibile cazuri de contact.

Teama față de o eventuală creștere a cazurilor de contaminare

„În acest fel putem să scutim țara noastră de câteva măsuri în toamnă și iarnă”, a adăugat Steffen Seibert cu privire la posibile măsuri de izolare.

Cancelarul a vorbit luni, în timpul unei videoconferințe cu membrii partidului ei, despre riscul înregistrării a „19.200 de cazuri suplimentare” pe zi, în decembrie, dacă ritmul se păstrează, împotriva a aproximativ 2.000 în prezent.

Teama de a pierde controlul

Angela Merkel a spus că se teme de pierderea controlului epidemiei în această iarnă „dacă vom continua astfel”, potrivit acelorași surse.

Cancelarul și liderii celor 16 regiuni urmează să discute marți despre posibile noi măsuri, care ar putea viza în special reuniunile de familie. Participanții ar putea fi înregistrați în avans pentru a facilita o posibilă urmărire în caz de contaminare.

Liderul german este deosebit de îngrijorat de situația din capitală. „Trebuie să se întâmple ceva la Berlin”, a spus cancelarul, care așteaptă măsuri specifice de la autoritățile berlineze.

Angela Merkel, a cărei țară conduce Consiliul Uniunii Europene până la sfârșitul anului, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la deteriorarea situației de pe continent, despre care a spus că nu va avea mijloacele necesare pentru a „adopta un al doilea plan de salvare economică”.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook