Americanii angajați la stat care falsifică dovada vaccinării sunt pedepsiți cu „amendă, închisoare, sau ambele”

Americanii angajați la stat care falsifică dovada vaccinării sunt pedepsiți cu „amendă, închisoare, sau ambele”

Angajații federali care trebuie să-și certifice statutul de vaccinare, conform unei noi directive impuse de președintele Joe Biden, se vor confrunta cu măsuri disciplinare și vor fi urmăriți penal dacă mint.

Administrația Biden a publicat vineri formularul pe care angajații trebuie să-l completeze pentru a dovedi că au fost complet vaccinți împotriva virusului, adăugând acum și măsurile legale care vor fi luate împotriva celor care falsifică documentul.

Angajații statului își vor asuma că dacă „fac o declarație falsă în mod conștient și intenționat pot fi pedepsiți cu amendă, închisoare sau ambele”.

Conform dispozițiilor lui Biden, cei care nu sunt vaccinați sau aleg să nu completeze formularul, vor fi obligați să respecte un anumit cod vestimentar, să păstreze distanțarea și vor fi neeligibili pentru călătorii oficiale, în majoritatea cazurilor.

Cu excepția  celor care doresc să „obțină un serviciu public sau un beneficiu”, vizitatorii clădirilor de birouri federale, inclusiv Casa Albă, vor trebui să completeze formularul.

Sursa: Associated Press

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook