Alexie: Nu este o „făcătură”. Virusul există și trebuie să ne ferim de el

Alexie: Nu este o „făcătură”. Virusul există și trebuie să ne ferim de el

Medicul infecționist Ion Alexie te îndeamnă să respecți măsurile de prevenție și explică într-o manieră clară că virusul este o realitate și tot ce poți face este să te protejezi și să-i ferești astfel și pe cei din jurul tău.

El infirmă diverse teorii ale conspirației legate de inexistența virusului, minciunile medicilor, teste false menite să ridice numărul bolnavilor, etc. și propune respectarea regulilor de prevenție de bază.

Insistă asupra purtării măștilor, ca măsură extrem de importantă în reducerea circulației virusului: „Purtarea măștii este foarte folositoare. Dacă toată lumea ar purta măști pe stradă, șansele de transmitere ale bolii s-ar reduce sub 5%. S-au făcut experimente și toată lumea știe, oamenii de știință știu.”, spune Alexie.

El atrage atenția asupra responsabilității pe care fiecare cetățean o are, nu este vina medicilor sau a guvernanților pentru întreaga problemă. Există multe aspecte care țin de spiritul civic și de respectarea normelor de prevenție care influențează în mod negativ extinderea epidemiei.

„Mulți dintre oamenii care ar purta măști sunt convinși de alți români, care nu vor să poarte măști, că virusul nu există și că boala nu există și este totul o făcătură […] trebuie să avem calm, să avem înțelegere, autoritățile să arate compasiune față de oameni. În momentul în care oamenii nu vor mai vedea autoritățile, medicii, politicienii ca pe un dușman, lucrurile se vor aplana.”.

Urmărește mesajul video integral:

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook