Ai grijă ce zici de eBay, s-ar putea să pună gândacii pe tine

Ai grijă ce zici de eBay, s-ar putea să pună gândacii pe tine

Fostul director de securitate al eBay a fost arestat după ce a hărțuit un jurnalist.

Șase foști angajați ai eBay sunt acuzați că au pornit o campanie de hărțuire împotriva unui newsletter de e-commerce care punea eBay într-o lumină proastă.

Angajații eBay au amenințat jurnalista care se ocupa de publicație, dar și pe soțul acesteia. În plus, le-au trimis prin poștă gândaci vii, o mască cu o față de porc însângerată, păianjeni vii, materiale pornografice și chiar o coroană cu flori destinată înmormântărilor.

Ei au acționat la comanda fostului CEO, care le-a și ordonat să steargă recenzia negativă.

Conducerea eBay spune că nu a știut despre acțiunea de hărțuire până în august 2019, când a fost trimisă o notificare din partea autorităților. Compania a dat apoi un comunicat prin care a transmis că i-a concediat pe toți cei implicați.

“eBay nu tolerează un astfel de comportament. eBay își cere scuze celor afectați și regretă că au fost supuși acestor fapte. Angajații eBay sunt instruiți să aibă un nivel înalt de conduită și etică profesională. Ne vom asigura că aceste standarde sunt respectate.”.

Însă, conform stenogramelor, cel puțin două persoane din conducere au încurajat aceste atacuri. eBay a confirmat pentru The Verge că una dintre acestea este fostul CEO Devin Wenig.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook