Administrația Biden ridică restricțiile de călătorie pentru europenii complet vaccinați, începând din noiembrie

Administrația Biden ridică restricțiile de călătorie pentru europenii complet vaccinați, începând din noiembrie

Casa Albă transmite că președintele Joe Biden va permite europenilor complet vaccinați să călătorească în SUA fără restricții, de la începutul lunii noiembrie, și pune astfel capăt blocajului de aproape doi ani. Noua regulă va permite turiștilor complet vaccinați care vin din țările UE, dar și din alte state considerate zone roșii (Brazilia, China, Iran, Irlanda, Africa de Sud și Marea Britanie), să intre în Statele Unite fără a fi supuși altor măsuri de siguranță.

Conform politicii actuale, numai cetățenii americani, familiile lor, deținătorii de cărți verzi și cei cu scutiri de interes național (NIE) pot călători în SUA dacă au fost în Marea Britanie sau UE în ultimele două săptămâni.

Măsura marchează sfârșitul interdicției de călătorie impuse de Donald Trump în urmă cu mai bine de 18 luni, în primele etape ale pandemiei și vine după un lobby intens făcut de Bruxelles și Londra.

Interdicția care îi privea pe cetățenii europeni a reprezentat motiv de tensiuni diplomatice, deoarece ratele de infectare din UE au scăzut sub media celor din SUA. Majoritatea țărilor europene și-au redeschis recent granițele pentru turiștii americani.

„Am dezvoltat un nou sistem de călătorii aeriene internaționale, care va îmbunătăți siguranța americanilor din țară și va oferi un mod sigur de a călători”, spune responsabilul Covid de la Casa Albă, Jeff Zients.

Călătorii internaționali vor avea nevoie de dovada vaccinării și de un test negativ Covid-19 efectuat cu 72 de ore înainte de plecare, menționează Zients.

„Călătorii străini care vin în Statele Unite trebuie să fie complet vaccinați”, precizează el.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook