Accesoriu la modă sau alternativă practică? Lanțul pentru mască, noua tendință care ia amploare în era pandemică

Accesoriu la modă sau alternativă practică? Lanțul pentru mască, noua tendință care ia amploare în era pandemică
Foto: Senatoarea Alexandria Ocasio-Cortez purtând o mască accesorizată cu lanț

Inspirat de la cordonul de ochelari al bunicilor, lanțul este acum un accesoriu și pentru măști. Se agață de fiecare parte a măștii, cu un sistem de agrafe sau cleme și poate fi confecționat din diverse materiale, împletit sau chiar încrustat cu bijuterii.

Mai mulți creatori l-au văzut, mai presus de toate, ca pe un mod inteligent de a da o aparență originală măștii și de a o îndepărta de conotația clinică. Dar lanțul reprezintă și un răspuns la o întrebare des întâlnită: ce să facem cu masca de protecție după ce o îndepărtăm? În loc să o pui pe masă, sau să o agăți de braț, sub bărbie sau chiar să o pui în buzunar, lantul poate oferi o alternativă practică, dacă nu chiar 100% sigură (niciun studiu nu o dovedește).

Această tendință a cucerit deja Instagram-ul și influencerii. Iar brand-urile (în principal cele americane) care oferă acest accesoriu iau amploare pe rețeaua de socializare. Una dintre ele, Second Wind, a sedus-o chiar pe senatoarea democrată Alexandria Ocasio-Cortez. În august, ea a mers la atelierele mărcii pentru a se întâlni cu designerul Karen Perez. Câteva zile mai târziu, ea a purtat un model cu lanț auriu la o audiere din Washington.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook