A patra doză este necesară pentru combaterea Omicron, spune ministrul german al Sănătății

A patra doză este necesară pentru combaterea Omicron, spune ministrul german al Sănătății

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, spune că va fi necesară o a patra doză a vaccinului anti-Covid în lupta împotriva pandemiei și a variantei Omicron. El declară că Germania a comandat 80 de milioane de doze ale unui vaccin fabricat de BioNTech, care vizează în mod special Omicron. Livrarea se va realiza în primăvara anului viitor.

Germania a mai comandat patru milioane de doze ale vaccinului Novavax – nou aprobat și apreciat de cei sceptici la vaccin – și 11 milioane de doze ale noului vaccin Valneva, care nu a primit încă autorizația de introducere pe piață.

„O campanie ofensivă de rapel este elementul principal în lupta împotriva Omicron”, spune ministrul Sănătății.

Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch – o organizație de boli infecțioase – a declarat că Omicron va fi responsabil pentru majoritatea infectărilor legate de Covid din Germania în termen de trei săptămâni.

„Crăciunul nu trebuie să devină scânteia care declanșează focul Omicron”. Wieler face apel la populație să limiteze contactele sociale la cele strict necesare.

Israelul a recomandat administrarea celei de-a patra doze de vaccin persoanelor în vârstă și medicilor, pentru a depăși valul provocat de Omicron.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook