A dat Kim lovitura? Documentele vaccinului Pfizer/BioNTech au fost furate în timpul unui atac cibernetic

A dat Kim lovitura? Documentele vaccinului Pfizer/BioNTech au fost furate în timpul unui atac cibernetic

Documentele care însoțesc cererea de autorizare a vaccinului Covid-19 produs de Pfizer și BioNTech au fost piratate într-un atac cibernetic împotriva Agenției Europene pentru Medicamente (AEM), anunță Pfizer.

„Este important de reținut că nici sistemul BioNTech, nici sistemul Pfizer nu au fost atacate în timpul acestui incident și nu știm ce date personale care ar fi fost piratate”, au transmis companiile farmaceutice într-un comunicat.

O anchetă în desfășurare

„Așteptăm mai multe informații cu privire la ancheta AEM și vom reacționa în mod adecvat, în conformitate cu legislația europeană”. Având în vedere considerații critice de sănătate publică și importanța transparenței, continuăm să oferim dovezi clare cu privire la toate aspectele dezvoltării vaccinului și la procesul de reglementare.

Agenția Europeană a Medicamentului, care deliberează în prezent asupra eliberării autorizațiilor pentru mai multe vaccinuri împotriva Covid-19, a declarat că a fost ținta unui atac cibernetic miercuri, fără a preciza când a avut loc exact atacul sau de către cine a fost condus.

AEM, care controlează medicamentele din toate cele 27 de state membre ale UE, trebuie să  ia până cel târziu pe 29 decembrie decizia cu privire la autorizarea condiționată a vaccinului Pfizer / BioNTech, deja aprobat în Marea Britanie, în Bahrain și în Canada.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook