Kim Jong-Un fură vaccinul. Hackerii nord-coreeni au atacat cibernetic laboratorul AstraZeneca

Kim Jong-Un fură vaccinul. Hackerii nord-coreeni au atacat cibernetic laboratorul AstraZeneca

Potrivit informațiilor publicate de Reuters, hackerii nord-coreeni au încercat să lanseze un atac cibernetic împotriva laboratorului britanic AstraZeneca, care dezvoltă în prezent unul dintre cele mai promițătoare vaccinuri împotriva coronavirusului.

În încercarea de a pune mâna pe datele de laborator, hackerii s-au prezentat ca angajatori pe site-ul LinkedIn și pe aplicația WhatsApp.

Oferte de locuri de muncă false – expediate prin adrese de e-mail rusești – au fost redirecționate angajaților AstraZeneca. De fapt, ascundeau un virus capabil să permită hackerului să se infiltreze în computerul victimei. Niciun destinatar nu a căzut în capcană, potrivit Reuters.

Laboratorul vizat a refuzat să vorbească după această tentativă de atac cibernetic, dar Universitatea Oxford – care colaborează cu AstraZeneca la dezvoltarea vaccinului – a asigurat CNN că lucrează îndeaproape cu Centrul Cibernetic Național de la Securitatea britanică.

Pe de altă parte, misiunea nord-coreeană la Organizația Națiunilor Unite, contactată telefonic de CNN, a transmis că informațiile sunt „false” și „fabricate în totalitate”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook