Teatru online: Poveste de iarnă, de Shakespeare, în seara asta pe Smart Radio

Teatru online: Poveste de iarnă, de Shakespeare, în seara asta pe Smart Radio

Astă seară, de la ora 19.00, Teatrul Bulandra îți aduce pe Smart Radio un spectacol de excepție, considerat de critica de specialitate un moment de cotitură în viața artistică a lui Alexandru Darie, fiind a doua montare a regizorului la Teatrul Bulandra după Mephisto: Poveste de iarnă, de William Shakespeare. În sala de spectacol de la tine de acasă îi vezi pe actorii Mihai Constantin, Emilia Popescu, Ion Besoiu, Oana Pellea, Ştefan Bănică Jr. și Marian Râlea.

Piesa vorbește despre forța extraordinară a teatrului, povestește despre niște personaje de basm care nu sunt reale și trăiesc, durează o clipă. Aceasta e exact imaginea teatrului, în care oamenii vin să asculte povești care au forța de a impresiona ca și când ar fi aievea. Acest joc între existent și inexistent este caracterizarea cea mai exactă a teatrului.

Corriere della Sera: Regizorul Alex Darie de la teatrul românesc Bulandra cufundă acțiunea într-o atmosferă de serbare hibernală. Printre jocuri și încăierări în zăpadă, regizorul își imaginează că Timpul ar spune povestea regelui Leontes (…) Iar dragostea dintre cei doi tineri “delicați precum copilăria și grația”, în perfectă armonie cu viața ce renaște în fiecare primăvară, va triumfa în finalul fericit.

Spectacolul va fi difuzat aici de la 19 fix, în regim de live stream și nu va mai fi disponibil după încheierea transmisiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook