VIDEO| Actrița Corinne Masiero s-a dezbrăcat complet la gala premiilor Cèsar. „Fără cultură, fără viitor”

VIDEO| Actrița Corinne Masiero s-a dezbrăcat complet la gala premiilor Cèsar. „Fără cultură, fără viitor”

Nu a fost nevoie de un discurs lung pentru a transmite un mesaj șocant. În timpul ceremoniei premiilor Cesar de vineri, a prezentat premiul pentru cel mai bun costum. Eroina din seria Capitaine Marleau a profitat de ocazie pentru a se dezbrăca complet, în asentimentul lucrătorilor independenți din domeniul divertismentului, afectați în mod deosebit de criza Covid.

Actrița a urcat pe scena teatrului Olympia într-un costum din filmul Piele de măgar, sub care purta o rochie însângerată care făcea trimitere la Carrie la Balul Diavolului. Discursul se încheie cu „Cine vrea pielea lui Roger… independentul”. Pe o parte inscripția „Fără cultură, fără viitor”. Și pe cealaltă: „Dă-ne înapoi arta, Jean”, un joc de cuvinte adresat premierului Franței, cu referire la François Fillon. „Acum suntem așa, toți goi”, concluzionează Corinne Masiero.

„Copiii mei pot merge la Zara, nu și la cinema”

Într-un stil mai mult sau mai puțin civilizat, mai multe personalități de pe marele ecran au profitat de apariția pe scenă pentru a împărtăși preocupările cu privire la cinematografe și alte locuri culturale încă supuse restricțiilor. „Copiii mei pot merge la Zara, nu și la cinema… Este de neînțeles! Avem nevoie de o voință politică pentru ca cinematografele să funcționeze în continuare, trebuie să vă asumați responsabilitatea în calitate de ministru”, a declarat Stéphane Demoustier după ce a primit Césarul pentru cel mai bun scenariu pentru Fata cu brățară.

„Ne lipsește este ceea ce ne aduce împreună, emoțiile pe care le trăim împreună […] Deci da, abia așteptăm să ne vedem!”, a spus prezentatoarea ceremoniei, Marina Foïs, în discursul său introductiv.

În fața ei, o sală pe jumătate goală, unde doar nominalizații și câteva personalități, evident mascate, au avut acces, din motive de sănătate. Ministrul Culturii, Roselyne Bachelot, a transmis „un mesaj de speranță”: „Suntem în proces de a defini condițiile de redeschidere a sălilor”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook