Francezii nu cred în tulpina britanică. „Strategia lui Boris Johnson de a minimiza dificultățile Brexit”

Francezii nu cred în tulpina britanică. „Strategia lui Boris Johnson de a minimiza dificultățile Brexit”

Autoritățile britanice susțin că noua tulpină de Covid-19, despre care se spune că este mai virulentă, a „scăpat de sub control” în Marea Britanie. În Franța, autoritățile privesc aceste declarații ca făcând parte din strategia lui Boris Johnson de a minimiza dificultățile diplomatice cu privire la Brexit.

Autoritățile franceze urmăresc cu mare prudență declarațiile guvernului britanic cu privire la mutația coronavirusului. Varianta numită N501Y se răspândește foarte repede, potrivit autorităților britanice. Dar, conform virusologilor francezi, care au examinat rapoartele științifice din Marea Britanie, nimic nu arată că coronavirusul ar fi mai virulent după această mutație. Nu există dovezi tangibile care să sugereze că a scăpat de sub control, așa cum a declarat duminică ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock.

Variantă „agravată”?

La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății sugerează ca raportul autorităților britanice să fie tratat cu prudență. „Am avut o R0 (rata de reproducere a virusului) mult mai mare de 1,5 în momente diferite ale acestei pandemii și am controlat-o. Situația nu este, prin urmare, scăpată de sub control”, a declarat responsabilul OMS pentru situații de urgență medicală, Michael Ryan.

Declarațiile alarmiste care au determinat multe țări să se izoleze de Marea Britanie, ar putea reprezenta „un bluf” al lui Boris Johnson, consideră un apropiat al executivului. Potrivit acestuia, „nu este imposibil ca primul ministru britanic să exagereze importanța acestei mutații a virusului pentru a evita asumarea faptului că a închis restaurantele abia săptămâna trecută”.

Tulpina virusului care ascunde pădurea Brexit

Cu alte cuvinte, Boris Johnson ar denatura inenționat gravitatea situației pentru a-și compensa greșelile politice, atât în ​​gestionarea epidemiei, cât și în consecințele Brexitului. Ar putea exagerarea lui Boris Johnson asupra mutației virusului să aibă legătură cu negocierile comerciale dure? În orice caz, așa cred mai mulți consilieri ministeriali francezi, care indică în mod clar pentru Europe 1 că Boris Johnson caută, prin toate mijloacele, să demonstreze că lumea izolează Marea Britanie. În realitate, Londra este cea care a ales să se închidă în fața lumii.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook