Erdogan: „Emmanuel Macron are nevoie de tratament psihiatric” privind atitudinea față de musulmani

Erdogan: „Emmanuel Macron are nevoie de tratament psihiatric” privind atitudinea față de musulmani

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan este de părere că omologul său francez, Emmanuel Macron, are nevoie de tratament psihiatric în legătură cu problema Islamului și a cerut ca ambasadorul Franței în Turcia să fie retras.

Oficialii francezi găsesc declarațiile lui Erdogan extrem de nepoliticoase și adaugă că „nu acceptă astfel de insulte”.

„Care este problema acestei persoane pe nume Macron cu Islamul și cu musulmanii? Macron are nevoie de tratament psihiatric”, a spus Erdogan în timpul unei întâlniri de partid.

„Ce altceva poate fi spus despre un șef de stat care nu pricepe libertatea de gândire și se comportă într-o asemenea manieră cu milioane de cetățeni care locuiesc în țara lui, dar care sunt de altă credință?”.

Declarațiile răspund deciziei lui Macron de a declara război „separatismului islamist”, care pare că pune stăpânire pe anumite comunități musulmane.

Franța este în prezent zguduită de asasinarea prin decapitare a lui Samuel Paty, profesor de istorie care a prezentat elevilor, în timpul unei ore de curs, caricaturi ale profetului Mohamed. Acesta a fost ucis de un musulman extremist.

Cabinetul președintelui francez a transmis: „Excesul de zel și lipsa politeții nu reprezintă calea cea bună. Îi cerem lui Erdogan să-și reconsidere poziția, care îl pune într-o poziție periculoasă din orice punct de vedere”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook