Premiile Emmy se desfășoară mâine, în format virtual. Vedetele se îmbrăca în pijamale, la cererea organizatorilor

Premiile Emmy se desfășoară mâine, în format virtual. Vedetele se îmbrăca în pijamale, la cererea organizatorilor

Fără covor roșu, fără vedete în ținute de gală și fără Game of Thrones. Cea de-a 72-a ediție a Premiilor Emmy, programată pentru duminică, va fi un spectacol 100% virtual, o premieră la Hollywood de la începutul pandemiei. Coronavirusul a zguduit industria de divertisment timp de șase luni, toate filmările fiind suspendate în California din cauza izolării. Actorul Jimmy Kimmel va prezenta premiile Emmy în fața unei săli goale, în timp ce norocoșii câștigători își vor accepta prestigiosul premiu de acasă.

Pijamale pentru a ridica audiența

Celor 130 de concurenți li s-a cerut să schimbe rochiile și smochingurile cu pijamalele și să-și dovedească inventivitatea în discursuri. „De ani de zile, scorurile audienței au tot scăzut. Acum este momentul să întoarcem lucrurile, să organizăm o ceremonie diferită de oricare alta, a declarat Libby Hill, specialist în premii de televiziune la redacția IndieWire. Chiar dacă duminica seară se dovedește a fi un dezastru, cel puțin va fi un dezastru interesant. Și asta este tot ce se poate cere de la 2020.”.

Cine urmează, după „Game of Thrones”?

Mini-seria Watchmen este favorită, cu 26 de nominalizări la categoria sa. Adaptat după benzile desenate ale lui Alan Moore și bazat pe masacrul locuitorilor negri din orașul Tulsa din 1921, în timpul revoltelor albilor, Watchmen vorbește despre violența rasistă și brutalitatea poliției, teme care sunt de actualitate în Statele Unite.

„Este posibil ca HBO să fi lansat serialul Succesion la momentul potrivit”, a spus Pete Hammond, de la site-ul de specialitate Deadline. Comedia neagră despre conflictele din interiorul unei familii pentru a prelua controlul asupra unui imperiu media a câștigat anul trecut un premiu Emmy pentru primul său sezon. De data asta este nominalizat de 18 ori, la fel ca Ozark, produs de Netflix.

O ediție cu tentă politică?

Printre actorii și actrițele nominalizate, artiștii de culoare reprezintă mai mult de o treime în 2020, un nou record. Lupta împotriva rasismului va fi proeminentă duminică, la ceremonia Emmys, mai ales că vedetele de la Hollywood sunt adesea foarte militante.

Sursa: 20minutes

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook