Masca obligatorie| „Nu sunt oaia premierului Castex. Este umilitor”, acuză jurnalistul Charles Consigny

Masca obligatorie| „Nu sunt oaia premierului Castex. Este umilitor”, acuză jurnalistul Charles Consigny

Purtarea măștii este obligatorie în toate locurile publice. Multe orașe, inclusiv Parisul, au primit ordin să impună purtarea măștilor pe străzi.

În timp ce epidemia de coronavirus cunoaște o revenire, măsurile sunt mai stricte și uneori greu de înțeles.

Inițial, primăria Parisului a impus, de exemplu, purtarea măștii chiar și pentru cei care fac jogging sau pentru cicliști. O decizie care a fost repede abrogată. Cu toate acestea, masca rămâne obligatorie pentru persoanele care folosesc un scuter.

Pentru Charles Consigny, acest lucru devine „umilitor”.

„Este delirant. Nu am purtat (o masca pe trotinetă) pentru că nu sunt oaia lui Jean Castex. Îmi pare rău, dar îi refuz domnului Jean Castex dreptul de a-mi impune astfel de prostii. I-am văzut pe acești bieti motocicliști cu această mască care devine un simbol al supunerii la absurdul administrativ. Constat că francezii sunt umiliți în acest moment de guvern. Și mă întreb chiar dacă nu există dorința de a-i umili, pentru că oamenii sunt cu adevărat ridiculizați ”, asigură cronicarul în emisiunea „Grandes Gueules”.

Obligatoriu în companii și școli

El merge chiar mai departe, acuzând guvernul că a înjosit și forțele de ordine.

„Dacă aș fi polițist, m-aș simți umilit dacă ar fi trebuit să amendez oamenii pentru că nu poartă măști pe străzi. Trebuie să ne oprim, nu suntem în Coreea de Nord, nu putem trata cetățenii liberi așa”, a spus el.

Pe lângă obligația de a purta o mască pe stradă, aceasta va deveni obligatorie în toate companiile și școlile începând de astăzi.

Sursa: BFM TV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook