Facebook șterge „din greseală” fotografia cu băștinași australieni în lanțuri, din cauza „nudității”

Facebook șterge „din greseală” fotografia cu băștinași australieni în lanțuri, din cauza „nudității”
Foto: The Guardian

Decizia platformei i-a șocat pe internauții australieni, care au denunțat „cenzura”.

Joi, premierul australian, Scott Morisson, a declarat, în timpul unui interviu acordat radioului 2 GB din Sydney, că sclavia nu „a existat” în țară. A renunțat la declarație a doua zi, asigurând că acele comentarii „se refereau la principiile care existau atunci când a fost fondată colonia din Noua Țara Galilor de Sud”, că nu ar trebui să existe sclavie legală în Australia. Internauții, au vrut să-i amintească de existența unor astfel de practici în trecut.

Un utilizator australian a postat pe profilul personal de Facebook fotografia celor nouă aborigeni, în lanțuri, stând în fața închisorii Roebourne, în 1896: „Realitatea brutală a vieții unui lucrător Kanaka – dar Scott Morrison afirmă că nu a existat sclavie în Australia”, denunță el.

O postare ștersă de pe Facebook

Postarea a fost ștersă rapid de Facebook, iar contul utilizatorului a fost restricționat. Potrivit gigantului american, nuditatea bărbaților reprezentați în fotografie încalcă standardele platformei. Utilizatorii au fost indignati de o astfel de practică.

După cum relatează The Guardian Australia, postarea a fost reintrodusă ulterior, după ce ziarul a contactat Facebook, întrebând „dacă fotografia a fost ștearsă dintr-o eroare”. Un purtător de cuvânt al Facebook a spus vineri că fotografia a fost eliminată „din greșeală” de sistemul automatizat.

Conform celui mai recent raport al standardelor comunității Facebook, platforma a eliminat 39,5 de milioane de postări care conțineau nuditate sau activități sexuale în perioada ianuarie – martie 2020. 99,2% au fost eliminate automat, fără ca un utilizator să raporteze acest tip de conținut.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook