Friends: Creatoarea își cere scuze pentru lipsa diversității din celebrul serial

Friends: Creatoarea își cere scuze pentru lipsa diversității din celebrul serial

Mea culpa. De la uciderea lui George Floyd, americanii au protestat în masă împotriva violenței poliției, inegalitățile rasiale sunt denunțate puternic și mișcarea Black Lives Matter se răspândește în întreaga lume. O conștientizare care pare să fi ajuns și în industria audiovizualului.

Încă o dovadă în acest sens sunt declarațiile Martei Kauffman, una dintre creatoarele serialului „Friends”. Intervievată acum câteva zile de televiziunea ATX Festival, cineastul în vârstă de 63 de ani și-a exprimat regretele. Când a fost întrebată ce i-ar fi plăcut să știe la începutul carierei, ea a răspuns: „Aș fi vrut să știu ce știu astăzi. Aș fi luat decizii foarte diferite ”, relatează Entertainment Weekly. „Am încurajat întotdeauna diversitatea în domeniul nostru, dar nu am făcut destul”, a spus Marta Kauffman. Acum, mă gândesc la ce aș putea face pe viitor. Ce pot face diferit? Cum pot să abordez serialele mele într-un alt mod? „, a continuat ea.

Problema diversității din serialul anilor ’90 a fost abordată recent de actrița Lisa Kudrow, în The Times. În plină promovare pentru noua sa serie „Space Force”, disponibilă pe Netflix, cea care a jucat rolul lui Phoebe Buffay timp de zece ani, a spus că, în prezent, „Friends va fi complet diferit” și nu va mai avea „o distribuție complet albă”. Reamintind că serialul a fost totuși „progresist” pentru vremea respectivă, abordând diverse teme sociale. Inclusiv punerea în scenă a „unui tip a cărui soție a aflat că este lesbiană și gravidă și și-au crescut copilul împreună”. Sau făcând din Phoebe mama surogat a fratelui ei.

Actorii iau atitudine

Săptămâna trecută, a fost rândul creatorului „Riverdale”, Roberto Aguirre-Sacasa, să-și ceară scuze actriței Vanessa Morgan. Regretele au fost formulate la scurt timp după ce tânăra actriță a denuntat pe Twitter subreprezentarea comunității de culoare în cinematografie și televiziune. „O auzim pe Vanessa. O iubim pe Vanessa. Ea are dreptate. Ne pare rău și vă facem aceeași promisiune pe care i-am făcut-o și ei. Vom face mai mult să o onorăm. La fel pentru toți actorii și personajele de culoare. Schimbarea se întâmplă și va continua să se întâmple „Riverdale” va deveni mai mare, nu mai mic. „Riverdale” va face parte din mișcare, nu va rămâne în afara ei. Toți autorii „Riverdale” au făcut o donație [pentru Black Lives Matter], dar acum știm unde trebuie să aducem îmbunătățiri. La scenariu”, a spus el pe social media.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook