2021 în culorile Pantone. Mai mult soare și curaj în viețile noastre, în anul ce vine

Pantone au anunțat nu una, ci două culori pentru anul viitor. Dacă ai haine, obiecte de design sau de mobilier în combinațiile galben cu gri, ai rezolvat problema pentru la anu’.

Institutul de Culoare a selectat două nuanțe, care să meargă în mod egal anul viitor și care să aducă puțin soare și curaj în viețile noastre. Gri Ultimate și Galben Iluminant. Le vezi deja în colecțiile primăvară-vară de la Prada, Gucci sau Givenchy. Ele vin să ia locul „Albastrului Clasic” care ne-a cam ținut mohorâți anul ăsta, parcă știau Pantone ce ne așteaptă în 2020 când au ales, la finalul anului trecut, această culoare, ușor tristă.

Schimbarea va avea, garantat, un efect benefic asupra minții și asupra garderobei noastre. Procesul de alegere a culorii anului e unul destul de elaborat, nu se uită cei de la Pantone într-un glob de cristal și zic ceva la întâmplare, cum ai putea crede. Ei fac un fel de teză de doctorat întainte de a anunța culoarea anului viitor, studiază atent culorile în trend și se asigură că le aleg pe cele mai populare și potrivite.

Echipa Pantone călătorește prin toată lumea și investighează mersul lucrurilor, de la evenimente sportive, ce oraș le va fi gazdă, până la paradele de modă internaționale. Culorile sunt legate însă puternic și de aspecte sociale, de ce simțim noi, colectiv, și de ce sperăm să ne aducă anul care vine.

Nu e prima dată când sunt alese două culori pentru un an, în 2016 am avut de la Pantone culorile Serenity și Rozaliu Quartz, cunoscut și drept Roz Millenial. Culorile lui 2021 arată însă ceva mai mult, arată schimbările prin care trecem cu toții, o schimbare de la cantitate la calitate, adaptare la noul normal.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook