Zăpadă de 50 cm în Poiana Braşov. Pârtiile de schi, în stare excelentă

Zăpadă de 50 cm în Poiana Braşov. Pârtiile de schi, în stare excelentă

Este vremea ideală pentru vacanțe active pe pârtiile de schi. Dacă la finalul săptămânii trecute, zăpada din Poiana Braşov era îngheţată şi nerecomandată începătorilor, acum, pârtiile sunt într-o stare excelentă.

„Se schiază pe toate pârtiile, cu excepţia «S»-ului mare. Stratul de zăpadă are o grosime de 50-70 de cm, în condiţiile în care cea mai mare parte a stratului de zăpadă este produs artificial”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, pentru bzb.ro.

În cursul săptămânii, se plăteşte mai puţin pentru transportul pe cablu

Din 13 ianuarie au intrat în vigoare şi reducerile la transportul pe cablu care se acordă în timpul săptămânii. Astfel, la telecabina Capra Neagră şi Telegondola, la fiecare trecere prin turnichet se consumă 5 puncte în loc de 6, la telecabina Kanzel 4 puncte, în loc de 5 puncte, la telescaunul Ruia 3 puncte, în loc de 4, iar la telescaunul Lupului se vor consuma 2 puncte în loc de 3.

În Poiana Brașov ai la dispoziție 12 pârtii cu grade diferite de dificultate, iar stratul de zăpadă se menține 4-5 luni pe an. Dacă ești începător în sporturile de iarnă, atunci poți alege pârtiile Bradul sau Stadion. Dacă ai experiență mai mare în schi sau snowboard, recomandăm Pârtia Lupului, Drumul Roșu, Slalom, Subteleferic și Pârtia Ruiului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook