„Work from home” din Barbados. Planul oficialilor insulei de a revitaliza turismul

„Work from home” din Barbados. Planul oficialilor insulei de a revitaliza turismul

Apa turcoaz, nisip fin, vegetație luxuriantă… o bucată de rai pe pământ care nu arată cu adevărat ca un birou, nu-i așa? Totuși, asta oferă insula Barbados: toți cei care nu mai trebuie să meargă la birou pot veni să lucreze de pe insula.

Situată în Marea Caraibelor, insula Barbados este foarte dependentă de turism, care reprezintă 12% din produsul intern brut, relatează CNBC. Odata cu criza coronavirusului, o întreagă parte a economiei sale a fost afectată și astăzi insula încearcă totul pentru a convinge turiștii să se întoarcă.

Conștient de numărul mare de oameni care lucrează de acasă încă de la inceputul pandemiei și sigur de avantajele țării sale, premierul din Barbados, Mia Mottley, a explicat că dorește să permită „oamenilor să vină să lucreze din străinătate, digital, pentru a nu fi nevoiți să rămână tot timpul în țările în care se află.”.

Vize de douăsprezece luni

Autoritățile din Barbados intenționează să păstreze turiștii cât mai mult timp posibil deoarece călătoriile pe termen scurt devin din ce în ce mai rare din cauza coronavirusului. Astfel, guvernul dorește să introducă o viză de un an pentru viitorii săi lucrători la distanta, care vor putea veni și pleca când vor.

Pentru a beneficia de un astfel de mediu de lucru, cu picioarele în Marea Caraibelor, călătorii vor trebui doar să prezinte un test negativ la Covid-19 cu o săptămână sau cu șaptezeci și două de ore înainte de sosirea lor, în funcție de amploarea epidemiei din țara din care provin.

Barbadosul este în prezent relativ neafectat de coronavirus, cu 103 cazuri confirmate de Covid-19 identificate și șapte decese legate de virus.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook