Vizite ghidate gratuite în colecţiile ştiinţifice, la Muzeul ”Grigore Antipa”

Vizite ghidate gratuite în colecţiile ştiinţifice, la Muzeul ”Grigore Antipa”

Cu ocazia aniversării Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează miercuri, 15 ianuarie 2020, vizite ghidate gratuite în colecțiile științifice ale muzeului, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

În această zi, publicul va avea acces gratuit atât în expoziția permanentă cât și în noua expoziție temporară de reptile vii, deschisă în Sala Multimedia de la parterul muzeului.

”Vă așteptăm așadar să ne vizitați, dacă sunteți curioși să vedeți câteva dintre spațiile în care sunt păstrate cele cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate și vertebrate care constituie patrimoniul științific al muzeului nostru. Ținând cont că, dintre acestea, 1 milion este reprezentat de insecte, veți avea ocazia să admirați acum una dintre cele mai mari și mai valoroase colecții de fluturi din România”, anunță Muzeul.

Colecțiile de vertebrate ale muzeului (amfibieni, reptile, păsări și mamifere) numără aproximativ 50.000 de exemplare, fiind păstrate sub diverse forme, de la animale naturalizate până la piei, preparate umede, ouă sau cuiburi.

Cele 8 vizite gratuite realizate de personal științific de specialitate vor fi programate de la orele 11:00 și 13:00 – în colecția de păsări; 11:00 și 15:00 – în colecția de fluturi; 12:00 și 14:00 – în colecțiile de reptile și amfibieni; 13:00 și 16:00 – în colecția de mamifere.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook