VIDEO| Magawa, primul șobolan premiat cu aur pentru detectarea minelor terestre

VIDEO| Magawa, primul șobolan premiat cu aur pentru detectarea minelor terestre

Un șobolan gigant african, care a detectat în Cambodgia 39 de mine terestre și 28 de alte tipuri de muniție nedetonată, primește o prestigioasă medalie de aur din partea unei organizații veterinare de caritate din Marea Britanie. Ceremonia de înmânare a medaliei va fi difuzată online.

Un șobolan gigant african este premiat cu o prestigioasă medalie de aur pentru munca sa de detectare a minelor terestre. De-a lungul carierei sale, Magawa a descoperit în Cambodgia 39 de mine terestre și 28 de alte muniții nedetonate. Se estimează că în această țară există aproximativ 6 milioane de mine terestre.

Magawa are 7 ani și a fost antrenat de o organizația de caritate înregistrată în Belgia, dar cu sediul în Tanzania. Animalele sunt pregătite în detectarea minelor terestre și tuberculozei încă din anii ’90, iar după un an de antrenament primesc un certificat. Magawa poate cerceta suprafețe de mărimea unui teren de tenis în doar 20 minute, față de 1-4 zile, cât i-ar lua unui om echipat cu un detector de metale.

Medalia pe care o primește Magawa este inscripționată cu următoarele cuvinte de laudă: ,,Pentru vitejie și devotament la datorie”, iar ceremonia de premiere va fi transmisă online.

Până acum, 30 de animale au primit această distincție, însă Magawa este primul șobolan premiat.

Sursa: BBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook