VIDEO| Explozie la Rafinăria Petromidia, pompierii încearcă să stingă incendiul. A fost activat planul roșu

VIDEO| Explozie la Rafinăria Petromidia, pompierii încearcă să stingă incendiul. A fost activat planul roșu

Editare ulterioară

Până acum au fost identificate cinci victime. Una dintre ele are arsuri pe 45% din suprafața corpului și este transportată cu elicopterul SMURD la spital.

Un alt muncitor a fost găsit decedat.

O explozie puternică, urmată de incendiu violent s-au produs la Rafinăria Petromidia din județul Contanța. Fumul poate fi observat de pe plaja din Mamaia. Opt autospeciale de stingere, șase ambulanțe și o unitate de terapie intensivă intervin la locul incidentului. A fost activat planul roșu.

Cel puțin două persoane au fost rănite, una dintre ele este în stare gravă.

Un mesaj Ro-Alert atenționează cetățenii să nu se apropie la mai puțin de un kilometru de locul deflagarației și să stea în casă cu ușile și geamurile închise.

Lucian Bode, ministerul afacerilor interne, și Raed Arafat, șeful DSU, se deplasează la fața locului, ei fiind deja în județul Constanța.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că norul de fum nu se îndreptă către țărm, ci spre mare.

“Din păcate, după primele informatii există și victime. ISU a preluat controlul pe această problemă. Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele valori făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre țarm, ci spre mare. Avem la fața locului laborator mobil”, a declarat ministrul.

Știre în curs de actualizare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook