Viața lui Van Gogh, o operă de artă. Noua expoziție de la Paris îți arată ultimele luni din viața pictorului

Viața lui Van Gogh, o operă de artă. Noua expoziție de la Paris îți arată ultimele luni din viața pictorului
  • O nouă expoziție de la Muzeul Orsay, care se concentrează asupra ultimelor două luni înainte de moartea lui Van Gogh, pe 29 iulie 1890, te așteaptă Paris.
  • Expoziția include 11 tablouri pe care Van Gogh le-a pictat pe pânze speciale.
  • Împrumutate de la opt muzee și colecții, este pentru prima dată când cele 11 tablouri sunt expuse împreună.

O nouă expoziție de la Muzeul Orsay, care se concentrează asupra ultimelor două luni înainte de moartea lui Van Gogh, pe 29 iulie 1890, te așteaptă Paris. Această ultimă perioadă din viața artistului a fost una dintre cele mai productive, scrie AP.

Expoziția include 11 tablouri pe care Van Gogh le-a pictat pe pânze speciale. Pânzele au 1 metru lungime, 50 de centimetri înălțime și conferă picturilor un aspect panoramic dramatic.

Împrumutate de la opt muzee și colecții, este pentru prima dată când cele 11 tablouri sunt expuse împreună. O altă versiune a expoziției, cu 10 dintre pânzele lungi, a fost prezentată pentru prima dată la Muzeul Van Gogh din Amsterdam la începutul acestui an.

Viața lui Van Gogh

După ce a stat un an într-un spital de psihiatrie, în care a intrat de bună voie la câteva luni după ce și-a tăiat urechea stângă, Van Gogh s-a reinstalat în satul francez Auvers-sur-Oise, la nord de Paris. Acesta avea peisaje pitorești care i-au inspirat și pe Paul Cézanne, Camille Pissarro și alți artiști. Van Gogh avea un doctor specializat în depresie, Paul Gachet.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook