Vești încurajatoare din Israel| Campania de vaccinare dă rezultate. „Magia se întâmplă”

Vești încurajatoare din Israel| Campania de vaccinare dă rezultate. „Magia se întâmplă”

Peste o treime din populația israeliană a fost acum vaccinată. Un studiu lansat de profesorul Dvir Aran de la Technion Israel Institute of Technology arată că campania de vaccinare din Israel pare să funcționeze. Vaccinul Pfizer are o eficiență de 66-85% privind numărul de cazuri Covid pozitive și mai mult de 90% împotriva unei forme severe, care necesită spitalizare.

Rezultatele arată că prima doză poate să nu fie „foarte eficientă” în combaterea coronavirusului. „Am constatat că imediat după a doua doză, eficacitatea crește semnificativ”, explică profesorul Aran. Acest lucru se poate explica fie prin impactul imediat al celei de-a doua doze, fie prin eficacitatea primei doze după trei săptămâni.

Pfizer a publicat rezultatele studiilor clinice de fază 3 în noiembrie anul trecut. La momentul respectiv, au indicat o rată de eficacitate de 95%, începând cu 28 de zile după administrarea primei doze.

„Magia se întâmplă”

Un al doilea studiu israelian, publicat la începutul acestei săptămâni, arată că administrarea vaccinurilor are un impact clar asupra numărului de infectări, a numărului de spitalizări și a cazurilor severe de Covid pentru cei cu vârsta peste 60 de ani (primul grup care a fost vaccinat în Israel). Numărul infectărilor a scăzut cu 35%. Numărul spitalizărilor a scăzut cu 30%, iar numărul de cazuri severe cu 20%.

„Magia se întâmplă”, spune Eran Segal, profesor al Institutului Weizmann. El menționează că rezultatele pot fi distorsionate din cauza diferenței de comportament dintre persoanele care primesc vaccinul și cele care nu. Persoanele care se vaccinează sunt si cele care sunt mai atente în viața de zi cu zi, de teama coronavirusului.

Profesorul Rossman observă, de asemenea, că rata de vaccinare pare să stagneze în prezent în Israel. „Toți persoanele în vârstă, care doreau să fie vaccinate, au făcut acest lucru”, explică cercetătorul Institutului Weizmann, Hagai Rossman. „Faptul că ceilalți resping vaccinul este îngrijorător”.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook