Varianta sud-africană ar putea reduce cu „două treimi” eficiența vaccinului anti-Covid de la Pfizer, anunță compania

Varianta sud-africană ar putea reduce cu „două treimi” eficiența vaccinului anti-Covid de la Pfizer, anunță compania

Oamenii de știință din Africa de Sud se vor întâlni joi pentru a discuta despre un studiu de laborator care sugerează că varianta SARS-Cov-2 dominantă pe plan local poate reduce acțiunea anticorpilor produși de vaccinul Pfizer/BioNTech cu două treimi, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului sănătății pentru Reuters.

„Știu că oamenii noștri de știință se vor întâlni pentru a discuta acest lucru (studiul Pfizer) și îl vor sfătui pe ministru”, a spus purtătorul de cuvânt Popo Maja. „Nu vom face o declarație până când nu aflăm opinia cercetătorilor. Vom fi, de asemenea, ghidați de autoritatea de reglementare”.

Compania Pfizer a anunțat că un studiu realizat în laborator indică faptul că varianta sud-africană ar putea reduce eficiența serului pe care îl produce cu două treimi și că nu este clar dacă vaccinul este eficient împotriva mutației pe care o prezintă tulpina.

Deși vaccinul a neutralizat virusul în timpul testelor de laborator, eficacitatea nu este dovedită. Compania face investiții și poartă discuții cu agențiile de reglementare pentru dezvolta o variantă îmbunătățită a vaccinului sau o doză suplimentară, potrivit Reuters.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook