Vaccinul Pfizer/BioNtech primește decizia de autorizare până la finalul lunii, în Uniunea Europeană

Vaccinul Pfizer/BioNtech primește decizia de autorizare până la finalul lunii, în Uniunea Europeană

Alianța Pfizer / BioNTech a depus o cerere de autorizare condiționată a vaccinului său în UE, spunând că se așteaptă distribuirea acestuia până la sfârșitul lunii.

„Cererea oficială” către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a fost depusă luni, a declarat într-un comunicat laboratorul german BioNTech, care este asociat cu gigantul american Pfizer, după ce rezultatele testelor la scară largă au arătat o eficiență de 95% a vaccinului.

Cererea de autorizare a vaccinului Pfizer / BioNtech va fi examinată până pe 29 decembrie. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) anunță că va organiza o ședință extraordinară până pe 29 decembrie, „cel târziu”, pentru a da sau nu, undă verde comercializării vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de compania germană BioNTech și gigantul american Pfizer.

„Dacă datele transmise sunt suficient de puternice pentru a ajunge la o concluzie asupra calității, siguranței și eficacității vaccinului, EMA […] își va încheia evaluarea la o reuniune extraordinară programată cel târziu pe 29 decembrie”, spune autoritatea de reglementare European într-un comunicat de presă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook