Vaccinul nu va avea niciun impact în prima parte a anului 2021, avertizează președintele Consiliului Științific din Franța

Vaccinul nu va avea niciun impact în prima parte a anului 2021, avertizează președintele Consiliului Științific din Franța

Franța tocmai a ieșit din a doua izolare, iar președintele Consiliului Științific, Jean-François Delfraissy, i-a îndemnat pe oameni să aibă răbdare. „Trebuie să rămânem extrem de precauți încă 3 până la 6 luni”, explică el într-un interviu acordat Le Parisien. Este, potrivit lui, „ultimul efort”: „Știința avansează, în tăcere, dar avansează”.

Profesorul Delfraissy reamintește că sosirea vaccinului „nu va avea niciun impact în primul trimestru al anului 2021 și foarte puțin în cel de-al doilea”. Este necesar să așteptăm până în vara anului 2021 pentru a observa primele efecte. „Acest început de an nu va fi diferit de 2020”, avertizează el, îndemnând cetățenii să facă totul pentru a evita un al treilea val.

Președintele Consiliului Științific, a subliniat că „efectele secundare” legate de vaccin sunt „monitorizate cu mare atenție”. „Să nu ne grăbim”, insistă omul de știință, mărturisind că se va vaccina „fără ezitare”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook