Vaccinul Moderna provoacă răspuns imun puternic în cazul vârstnicilor

Vaccinul Moderna provoacă răspuns imun puternic în cazul vârstnicilor

Vaccinul împotriva coronavirusului produs de laboratorul american Moderna este sigur pentru organism și produce un răspuns imun puternic în cazul celor în vârstă, potrivit rezultatelor testelor preliminare publicate astăzi de Centrul de Control și Prevenție a Bolilor din SUA.

Studiul a demonstrat că cei 20 de participanți de peste 55 de ani aveau, la două luni de la administrarea vaccinului, niveluri ale anticorpilor mai mari decât pacienții vindecați de Covid-19.

„Considerăm că am găsit dozajul corect, atât pentru tineri, cât și pentru cei mai în vârstă”, a spus Tal Zaks, coordonatorul medical al laboratorului Moderna.

Eficiența unui vaccin pentru persoanele în vârstă a fost pusă inițial la îndoială, deoarece abilitatea sistemului imunitar de a combate amenințările scade odată cu vârsta. Un vaccin care funcționează pentru copii sau pentru tineri, ar putea să nu dea roade în cazul vârstnicilor.

Datele raportate de Moderna nu au fost încă revizuite de alți oameni de știință și nu au fost publicate într-un jurnal de specialitate, scrie Politico.

Luni, Comisia Europeană a ajuns la un acord cu laboratorul american pentru a cumpăra 80 de milioane de doze din potențialul vaccin. Datele studiului final vor fi prezentate la finalul anului sau la începutul anului viitor, spun oficialii Moderna.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook