Vaccinul cu o singură doză, Johnson & Johnson, poate împiedica persoanele imunizate să transmită virusul

Vaccinul cu o singură doză, Johnson & Johnson, poate împiedica persoanele imunizate să transmită virusul

Vaccinul anti-Covid cu o singură doză, produs de Johnson & Johnson, oferă o protecție puternică împotriva formelor severe și a deceselor cauzate de Covid-19 și poate reduce răspândirea virusului de către persoanele vaccinate, potrivit noilor analize publicate de Agenției pentru Medicamente (FDA) din SUA.

Vaccinul are o rată globală de eficacitate de 72% la testele realizate în Statele Unite și 64% la cele realizate în Africa de Sud, unde o variantă extrem de contagioasă a apărut în toamnă și a devenit ulterior cea mai răspândită. Eficacitatea în Africa de Sud este cu șapte puncte procentuale mai mare decât cea rezultată din datele anterioare publicate de companie.

Vaccinul a arătat, de asemenea, 86% eficacitate împotriva formelor severe de Covid-19 în Statele Unite și 82% împotriva cazurilor severe din Africa de Sud. O persoană vaccinată are un risc mult mai mic de a fi internată sau de a deceda din cauza Covid-19.

Autoritatea americană a medicamentului (FDA) ar putea autoriza vaccinul sâmbătă, în funcție de votul din partea comisiei sale consultative privind vaccinurile, după ce va analiza documentele recent lansate.

„Cu un vaccin J&J, vom putea accelera campania din țara noastră și din lume”, a spus Dan Barouch, virusolog la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston, care a condus o mare parte din cercetările preliminare asupra vaccinului.

Sursa: New York Times

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook