Vaccin AstraZeneca| Alte nouă cazuri de tromboză și patru decese raportate în Franța. Vârsta medie a pacienților a crescut

Vaccin AstraZeneca| Alte nouă cazuri de tromboză și patru decese raportate în Franța. Vârsta medie a pacienților a crescut

Franța| Îngrijorarea crește în jurul vaccinului anti-Covid de la AstraZeneca. Nouă cazuri noi de tromboză atipică (cheaguri) și două cazuri de tulburări de coagulare asociate serului, cu patru decese suplimentare, au avut loc în Franța în perioada 2-8 aprilie, potrivit autorităților sanitare. De la începutul vaccinării cu AstraZeneca, există „23 de cazuri, inclusiv 8 decese în total” de tromboze atipice și anomalii ale coagulării care au apărut în Franța, potrivit Agenției Franceze pentru Medicamente (ANSM). În total, mai mult de 2.725.000 de doze AstraZeneca au fost administrate până pe 8 aprilie.

Dintre aceste cazuri, „21 sunt asociate cu tromboză venoasă cerebrală și / sau tromboză digestivă și două cazuri cu coagulări intravasculare diseminate izolate (DIC)”.

Cele nouă cazuri noi de tromboză atipică se referă la persoane care prezintă „un profil diferit” de cel al cazurilor declarate anterior, notează ANSM. Vârsta pacienților este „mai mare”: „este vorba de patru femei și cinci bărbați cu vârstă medie de 62 de ani, care au prezentat tromboze digestive”.

Vor fi „supuse unei monitorizări speciale”

„Aceste elemente noi vor fi partajate cu EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente), ca parte a evaluării europene a acestor efecte secundare. În plus, agenția raportează două „semnale” care vor fi „subiectul unei monitorizări speciale”. „Două potențiale semnale au fost identificate” în urma a „cinci noi cazuri de paralizie facială, dintr-un total de 15 cazuri raportate de la începutul vaccinării”. Pacienții sunt „în proces de recuperare”, specifică ANSM.

Vaccinul AstraZeneca nu mai este administrat celor cu vârsta sub 55 de ani, în Franța. Cei care au primit deja prima doză a serului, vor face rapelul cu Pfizer sau Moderna.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook