Vacanțe în Turcia, post-pandemie: Kebab – 48 de euro, acces în mare – 70 de euro

Vacanțe în Turcia, post-pandemie: Kebab – 48 de euro, acces în mare – 70 de euro

Restaurantul unui hotel din stațiunea turcă Bodrum îi taxează pe turiști cu 48 de euro pentru un kebab și cu 70 de euro pe cei care vor să facă baie în mare.

Criza coronavirusului se apropie de sfârșit, iar cei care au afaceri în stațiunile turistice încearcă să recupereze pierderile suferite în ultima perioadă. Pe de altă parte, majoritatea turiștilor evită deocamdată să își organizeze vacanțe în străinătate.

Așa s-a ajuns în situația în care puținii vizitatori sunt exploatați la maximum. O notă de plată postată pe rețelele sociale arată prețurile practicate: un kebab 48 de euro, un espresso dublu, 8 euro.

Presa locală scrie că unele hoteluri sau plaje private taxează clienții cu 70 de euro pentru a le permite să inoate în mare.

Primarul din Bodrum, Ahmet Aras, spune că “nu-l interesează” dacă oamenii vor să cheltuie bani mulți pe mâncare. “Pot să plătească și 100.000 de lire pe un kebab, dacă vor. Dar aici sunt și locuri unde costă doar 20 de lire (3 euro)”. De altfel, le ia apărarea hotelierilor, spunând că au fost deja foarte grav afectați de criza Covid-19.

El a adăugat că dacă Bodrum ar avea prețuri mici, atunci clienții care caută “servicii de calitate înaltă” vor alege Santorini sau Ibiza.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook