Uniunea Europeană aprobă vaccinul Pfizer/BioNTec. Campania poate începe pe 27 decembrie

Uniunea Europeană aprobă vaccinul Pfizer/BioNTec. Campania poate începe pe 27 decembrie

Decizia Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) autorizează țările europene să înceapă campania de vaccinare înainte de finalul anului. Aprobarea vaccinului Pfizer/BioNTech reprezintă un pas înainte în combaterea celui de-al doilea val epidemic care afectează Bătrânul Continent.

EMA se afla sub presiunea marilor forțe europene, în special cea a Germaniei, care au cerut agenției să grăbească decizia, inițial programată pe 29 decembrie.

Vaccinarea este autorizată pentru persoanele de 16 ani și peste, a transmis Emer Cooke, director EMA.

„Este un major pas înainte, în lupta împotriva pandemiei, care a adus suferință și greutăți, nu numai în Europa, ci în toată lumea”, a spus ea. „Este o realizare științifică istorică. În mai puțin de un an, un vaccin împotriva unei noi boli a fost dezvoltat și aprobat”.

În această seară este așteptată autorizarea din partea Comisiei Europene, care reprezintă pasul final ce va permite declanșarea campaniei de vaccinare. „Vom acționa rapid. Decizia Comisiei ar putea veni în această seară”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Campania ar putea începe pe 27 decembrie, în toate țările europene în același timp, după cum a transmis anterior von der Leyen.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook