Un medic francez propune contramandarea sărbătorilor de iarnă. „Să anulăm Crăciunul și Revelionul, fără ezitare”

Un medic francez propune contramandarea sărbătorilor de iarnă. „Să anulăm Crăciunul și Revelionul, fără ezitare”

În fața unui al doilea val al epidemiei, medicul Julien Lenglet cere „să nu oprim izolarea acum”, pentru că riscăm să „pierdem toate beneficiile eforturilor care se fac cu greu”.

Întrebat despre problema sărbătorilor de sfârșit de an, medicul merge și mai departe: potrivit lui, este necesar „să anulăm Crăciunul și Revelionul, fără ezitare”.

„Eu, dacă ar fi să am o opinie pur științifică și rațională, aș propune să anulăm Crăciunul și Revelionul fără ezitare”, declară hematologul din Ile-de-France.

„Nu sunt sigur că există disciplina colectivă”

Pentru a-și justifica punctul de vedere, spune că, odată cu sărbătorile de la sfârșitul anului și cu reuniunile de familie, este „posibil” să ne confruntăm cu un imens focar național intergenerațional care (ar putea fi) la originea unui al treilea val”.

Cu toate acestea, el recunoaște că, în cazul unei astfel de decizii luate la nivel național, nu este „sigur că va exista disciplină colectivă și că francezii sunt de acord să se lipsească de aceste festivități”.

„Când le spun pacienților mei despre acest lucru, am câțiva la chimioterapie, deci cu un risc foarte mare de a dezvolta o formă severă de Covid… ei îmi răspund destul de clar că nici nu poate fi vorba de asta”  mai spune Julien Lenglet.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook