Un judecător din Ohio retrage ordinul de administrare a ivermectinei obținut de un pacient Covid într-o instanță inferioară

Un judecător din Ohio retrage ordinul de administrare a ivermectinei obținut de un pacient Covid într-o instanță inferioară

Un judecător din Ohio a anulat o decizie anterioară care impunea unui spital să administreze ivermectină, medicament antiparazitar, unui pacient bolnav de Covid-19. Judecătorul, Michael A. Oster Jr., spune că „nu există nicio îndoială că asociațiile medicale și științifice nu susțin utilizarea ivermectinei ca tratament pentru Covid-19” și că reclamantul nu a furnizat dovezi convingătoare care să arate că medicamentul este eficient.

Agenția pentru Medicamente (FDA) din SUA avertizează pacienții Covid-19 împotriva administrării de ivermectină, care a eșuat în mod repetat în studiile clinice. Dozele concentrate, destinate cailor și altor animale mari, pot fi toxice pentru om, spune agenția.

Succes în prima instanță

Procesul din Ohio a fost intentat de Julie Smith, care acționa în numele soțului ei, Jeffrey Smith, bolnav de Covid. Un alt judecător i-a acordat luna trecută câștig de cauză, ordonând spitalului West Chester, din Cincinnati, să administreze medicamentul domnului Smith, care era tratat acolo.

Ralph Lorigo, avocat care o reprezintă pe doamna Smith, spune că Smith a primit ivermectină timp de 13 zile, înainte ca ordinul să fie retras și că el crede că medicamentul i-a salvat viața pacientului.

„Cu patru zile înainte de audiere, capacitatea ventilatorului era redusă la 50%”, afirmă Lorigo. „Vineri, după audiere, medicii erau de părere că nu mai era nevoie de ventilatorul mecanic”.

Spitalul laudă decizia

O purtătoare de cuvânt a spitalului West Chester, Kelly Martin, laudă decizia judecătorului Oster.

„Nu credem că spitalelor sau clinicilor li se poate cere să administreze medicamente și/sau terapii, în special unele a căror eficiență este nedovedită, împotriva sfaturilor medicale”, transmite Martin. „Suntem recunoscători pentru examinarea atentă a judecătorului și pentru procesul judiciar corect”.

„În timp ce instanța este întelegatoare față de reclamantă și înțelege ideea de a dori să facă orice pentru a-și ajuta persoana iubită, politica publică nu ar trebui să permită unui medic să încerce orice tip de tratament”, spune judecătorul Oster. „Mai degrabă, politica publică susține dezvoltarea sigură și eficientă a medicamentelor și a practicilor medicale.”

La o audiere de săptămâna trecută, medicul lui Smith mărturisea că pacientul „pare că” se descurcă mai bine de când a primit ivermectină. Însă nu este sigur că utilizarea continuă a medicamentului ar fi benefică. Doamna Smith crede că medicamentul funcționează.

Sursa: New York Times

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook