Un german a păcălit Google Maps cu un truc simplu: un căruț și câteva telefoane mobile – FOTO

Un german a păcălit Google Maps cu un truc simplu: un căruț și câteva telefoane mobile – FOTO

 Un german a generat un ambuteiaj virtual pe Google Maps după ce a tras după el un căruț cu 99 de telefoane mobile pe străzile din Berlin.

Smartphone-urile din căruț, conectate la Google Maps, au păcălit aplicația să arate o stradă goală ca fiind blocată de trafic.

Simone Weckert, artist de meserie, a descoperit că poate păcăli sistemul aplicației să creadă că pe drumul parcurs de el cu cele 99 de telefoane mobile este un ambuteiaj în trafic.

Culoarea drumurilor din aplicație s-a schimbat din verde în roșu, ceea ce a dus Google Maps să le spună utilizatorilor să evite zonele respective din capitala Germaniei.

Pe site-ul său, Weckert a scris că serviciul interactiv al Google Maps a „schimbat fundamental modul în care înțelegem ce este o hartă” și modul în care interacționăm cu ele.

El a mai spus că aplicația „și-a stabilit singură o poziție” prin interacțiunea cu alte aplicații precum Airbnb și deliveroo, creând o nouă formă de „capitalism digital”.

Totodată, Weckert a punctat că acest mod nou de a interacționa cu hărțile ne poate determina comportamentul, el punctând că schimbarea culorii străzii din Google Maps din verde în roșu are un impact în lumea fizică prin schimbarea rutei pe care o alegem când conducem.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook