Un „dispozitiv” de pus pe limbă reproduce aromele alimentelor arătate la TV

Un „dispozitiv” de pus pe limbă reproduce aromele alimentelor arătate la TV

O friptură fragedă, o pizza sau un desert cremos… Oricare ar fi gustul lor, sigur au fost momente când o reclamă ți-a trezit o poftă de nedescris. Cercetătorul japonez Homei Miyashita se pare că a găsit o soluție pentru a satisface parțial foamea: sintetizatorul Norimaki.

Instrumentul este format din cinci tuburi, fiecare conținând un gel comestibil care reproduce artificial unul dintre cele cinci gusturi primare: sărat, dulce, acid, amar și umami. Privitorul îl plasează pe limbă și primește un amestec de doze foarte precis calculate pentru a avea în gură senzația că gustă mâncarea care apare pe ecranul televizorului. „Funcționează la fel ca un computer care folosește doar pixeli albastri, roșii și verzi pentru a recrea orice culoare”, spune omul de știință. Cei care au participat la teste susțin că au recunoscut cu ușurință aroma de bomboane sau de sushi.

Dacă ești la dietă poți profita de această invenție, vei avea senzația că ai luat o masă copioasă fără să te îngrași un gram. Dar deziluzia nu este niciodată departe. Sintetizatorul Norimaki trebuie să depășească însă problema globală. Perioada pandemiei nu pare foarte propice pentru promovarea obiectelor de lins.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook