Un britanic aflat în vacanță la Kabul „își acceptă moartea”, după ce talibanii au preluat controlul

Un britanic aflat în vacanță la Kabul „își acceptă moartea”, după ce talibanii au preluat controlul

Un britanic susține că este blocat în Kabul, după ce talibanii au preluat controlul. El a ales să meargă în vacanță în Afganistan și scrie pe rețelele de socializare că guvernul britanic l-a abandonat. Miles Routledge (22 de ani) se ascunde într-un adăpost al Națiunilor Unite, după ce mai multe încercări de a fugi au eșuat.

Studentul din Birmingham spune că a decis să meargă la Kabul după ce a căutat pe Google „cele mai periculoase orașe pe care le poți vizita.”

„Am avut impresia că regimul nu va cădea în mai puțin de o lună, așa că am crezut că va fi bine”, spune el pentru The Spectator din adăpostul din Kabul. „Văzusem videoclipuri pe YouTube cu oameni care merg acolo. M-am gândit că cel mai rău lucru care mi s-ar putea întâmpla ar fi o infecție alimentară.”

Însă duminică a constatat că armata afgană fugise și talibanii preluaseră capitala Kabul.

„Îmi place riscul, lucrez într-o bancă, așa că are sens”, a declarat Miles pentru London Times.  „Urăsc să stau pe plajă, așa că am vrut să fac ceva un pic diferit. După absolvire, voi avea un loc de muncă cu normă întreagă și poate o familie, așa că nu voi mai avea ocazia să fac lucruri de genul acesta.Mi se pare că Afganistanul arată bine, mâncarea este uimitoare și a fost ieftin.”

„Sunt pe deplin pregătit pentru moarte, am acceptat-o”, spune el. „Această călătorie este o încercare a lui Dumnezeu. Sunt foarte religios, cred că voi fi ocrotit.”

El speră că guvernul britanic îl va ajuta să plece, sau că va reuși să prindă zborul programat săptămâna viitoare. A treia variantă, pe care speră să o evite, este „ajungă într-un mormânt”.

Sursa: The Sun

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook